Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MP4-12C GT3

McLaren stvara novu trkaću legendu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je najavio proizvodnju GT3 trkaćeg automobila koji će se bazirati na McLaren MP4-12C modelu, a na projektu će raditi i CRS Racing, poznata momčad s bazom u engleskom gradu Leicestershireu.

McLaren i britanska trkaća momčad, CRS Racing, počeli su raditi na složenom razvojnom programu kojime namjeravaju pretvoriti MP4-12C u natjecateljski GT3 automobil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu? Slika nije dostupna Svađa na cesti Skateboardom je vozaču razbio vjetrobransko staklo na McLarenu od milijun i pol kuna

Kao dio promidžbene kampanje prije nego što krene prodaja 2012. godine, spomenuta momčad uključit će se u ograničeni broj utrka u europskoj GT seriji tijekom 2011., što će ujedno biti i prilika da testiraju automobil prije prodaje.

CRS Racing će proizvoditi, prodavati i servisirati 12C GT3, naravno u uskoj suradnji s McLarenom. Trkaća momčad sa središtem u engleskom gradu Leicestershireu ima veliki ugled i bogato iskustvo u GT utrkama u Le Mans seriji, FIA GT prvenstvima, međunarodnom GT Open i British GT prvenstvu. CRS također je imao uspjeha i u utrkama jednosjeda u Formula Renault UK i GP3 prvenstvima.

Prvotni plan bio je proizvodnja ograničenog broja 12C modela koji bi se razvili za Europski FIA GT3 za sezonu 2012., međutim u McLarenu kažu da sada razmišljaju o tome da u budućnosti proizvedu veću seriju.

Ova vijest stiže nam 15 godina nakon što je McLaren F1 GTR osvojio 24 sata Le Mansa čim je predstavljen, kada su iza upravljača sjedili JJ Lehto, Yannick Dalmas i Masanori Sekiya. Još četiri F1 McLarena završili su utrku te iste godine, na 3., 4., 5., i 13. mjestu. McLaren F1 s produženom karoserijom, tzv. longtail, uslijedio je tri godine kasnije, ali nažalost za sada nema naznaka o sličnom izdanju za 12C GT3.

Martin Whitmarsh, voditelj tima Vodafone McLaren Mercedes, rekao je sljedeće: 'Bilo je sasvim logično da napravimo i GT3 model uz cestovni 12C automobil. Imamo vrlo bogatu povijest u svjetskom automobilizmu uključujući i u GT utrkama, i težimo tomu da održimo tu reputaciju s ovim GT3 programom, kao i sa svakim budućim projektom'.

Više detalja možete vidjeti na stranicama McLarena.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene