Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klasik

Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puno dobrih priča Honda je ugradila u svijet automobila u gotovo 70 godina postojanja. Znate li ove?

Honda je jedan od vodećih proizvođača automobila, ali i najveći proizvođač motocikala.

Od najmlađeg je doba Hirohito Honda pokazivao interes za automobile i mehaniku. Prvi posao kao mehaničar dobio je u radionici Art Shokai u kojoj je šest godina pripremao automobile za utrkivanja. Potpuno samouk u slobodno je vrijeme radio na dizajnu klipa koji je želio prodati Toyoti.

Prvi su mu nacrti odbijeni, ali to nije uzdrmalo Hirohita, on se ponovno primio posla i usavršio dizajn da bi na kraju dobio posao. Otvara ljevaonicu za proizvodnju klipova i počinje s poslom. Nažalost, nakon velikog potresa tvornica je uništena. S obzirom na nestašicu goriva u Drugom svjetskom ratu, dolazi na ideju postaviti mali motor na bicikl.

Osniva Honda tehnički istraživački centar i počinje s proizvodnjom malog dvotaktnog motora za bicikle. Uspijeva prodati više od 18.000 motora vlasnicima bicikala po cijelom Japanu. To mu je bilo dovoljno novca da napravi prvi motocikl Cub nakon kojeg osniva Honda Motor Company.
 

 
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Revolucionarni model omiljen među mafijom i policijom Slika nije dostupna KLASIK Nevjerojatni automobili nastali iza željezne zavjese u Istočnoj Njemačkoj!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene