Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS okončao istragu protiv Mamića i Marića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rekordno brzom roku HNS je odlučio prekinuti istragu za namještanje finala Kupa 2009.

Bilo je za očekivati da će se problemi 'gurnuti pod tepih' kao i uobičajeno. No, HNS je cijelu priču oko namještanja finala Kupa 'koja šteti ugledu hrvatskog nogometa' odlučio riješiti na ekspresan način - prekidom istrage protiv osumnjičenika Mamića i Marića. Vlastodršci hrvatskog nogometa tako su još jednom pokazali svoje pravo lice. 'Preuzet ćemo istragu od UEFA', bile su njihove prve riječi, a nakon što su to i ostvarili, istragu su neumoljivom brzinom završili objavljivanjem priopćenja na službenoj web stranici.

Pročitajte i ovo Nabujala Kupa izaziva poplave - 2 Izvanredno stanje FOTO Alarmantno stanje: Kupa u sat vremena narasla 30 centimetara. Situacija u Petrinji se smiruje, Karlovčane vrhunac vala očekuje u subotu Navijači napali policiju - 2 Do Kupa uz molitvu "Oni nisu nikakvi huligani": Poznati splitski svećenik predvodi misu za Torcidaše

>> Tko je tu lud: Mamić tvrdi jedno, UEFA opet poručila - bio je osumnjičenik!

>> HNS potvrdio: Zoran Mamić i sudac Marić osumnjičenici!

Priopćenje HNS-a vam donosimo u cijelosti:

Utvrđeno je da nema mogućnosti za poduzimanjem bilo kakvih procesnih radnji protiv bilo kojeg nogometnog djelatnika koji se spominje u ovom slučaju 'Priopćenje Disciplinske komisije HNS-a u svezi odluke o UEFA-inom materijalu o prvoj finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa 2009. između NK Dinamo i HNK Hajduk:

Disciplinska komisija HNS je na sjednici održanoj 03. rujna 2010. razmotrila materijale koje je dostavila UEFA, a odnose se na izvješće koje je sastavila, prema informaciji UEFA-e, njemačka policija. U izvješću se spominje prva finalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa odigrana 13. 05. 2009. između NK Dinamo i HNK Hajduk, na kojoj su se navodno dogodile određene nepravilnosti.

Temeljem tog jedinog dokumenta kojim raspolaže, Disciplinska komisija je utvrdila da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nogometnih djelatnika koji su spomenuti u razgovoru između dvije osobe iz Njemačke i Hrvatske, od kojih je jedna neidentificirana.

Osnovom takve dokumentacije i činjenica koje su dostupne Disciplinskoj komisiji, utvrđeno je da nema mogućnosti za poduzimanjem bilo kakvih procesnih radnji protiv bilo kojeg nogometnog djelatnika koji se spominje u ovom slučaju.

Zbog svega navedenog, Disciplinska komisija nije pokrenula disciplinski postupak temeljem dostavljene dokumentacije, te će se o tome izvijestiti i nadležno tijelo UEFA-e, s kojom će, kao i Hrvatski nogometni savez u cjelini, usko surađivati i djelovati u svim slučajevima u kojima će to biti potrebno.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene