Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sporna fotografija - Španjolci (opet) ispali rasisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski košarkaški savez objavio je oglas koji je njihovu timu trebao donijeti sreću, a umjesto toga Španjolci bi se mogli suočiti s novim optužbama za rasizam.

Svjetski prvaci na spornoj fotografiji koja je preko cijele stranice objavljena u španjoskom sportskom dnevniku Marca ruke drže na sljepoočnicama 'koseći' oči kako bi izgledali poput Kineza. 

Pročitajte i ovo Kirurg udara pacijenticu za vrijeme operacije Dobila odštetu od 70 dolara UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Kirurg za vrijeme operacije tri puta udario 82-godišnjakinju: Sad je slijepa na jedno oko Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..."

Iako vjerojatno nije bilo nikakve namjere uvrijediti domaćine Olimpijskih igara, ta bi se fotografija mogla tako interpretirati i Španjolsku ponovno dovesti do optužbi za rasizam što se u posljednjih nekoliko godina učestalo ponavlja. 

Podsjetimo samo na neke ispade Španjolaca u posljednjih nekoliko godina. U studenom 2004. španjolski su navijači 'počastili' crnopute engleske nogometaše raznim pjesmicama u kojima je gotovo svaka druga riječ bila 'majmun'. 

Nedugo prije Mundijala u Njemačkoj 2006. izbornik nacionalne reprezentacije Luis Aragones nazvao je Thierryja Henryja 'crnim govnom' i zbog toga se tražila i njegova smjena. Sa sličnim problemom suočava se i vozač Formule 1 Lewis Hamilton tijekom održavanja Velike nagrade Španjolske.

Više na olimpijske.dnevnik.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene