Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik Chelseaja

Dobio državljanstvo: Ruski milijarder Abramovič odlazi u zemlju u kojoj će biti najbogatija osoba

Roman Abramovič (Foto: AFP)
Roman Abramovič (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelsea koji nije uspio obnoviti britansku vizu, u ponedjeljak je dobio izraelsko državljanstvo i preselit će se u Tel Aviv, gdje je kupio nekretninu, objavili su izraelski mediji.

Abramovič je slovio kao jedan od najbogatiji ljudi u Velikoj Britaniji otkad je 2003. kupio prvoligaški nogometni klub. Njegova britanska viza istekla je prošli mjesec, a proces obnove vize neuobičajeno se odužio. Britanska vlada odbila je komentirati taj slučaj.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Internetska stranica Ynet, koja pripada najprodavanijem izraelskom dnevnom listu Yediot Aharanoth, objavila je da je Abramovič, koji je Židov, sletio u ponedjeljak u Tel Aviv i primio dokumente koji potvrđuju njegov status izraelskog državljana.

Izrael dodjeljuje državljanstvo svakom Židovu koji se želi useliti, a putovnica se može izdati odmah. S izraelskom putovnicom može se ući u Britaniju bez vize za kraće boravke, ali je viza potrebna ako osoba želi tamo raditi.

Odnosi između Londona i Moskve dodatno su zategnuti od slučaja trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u ožujku u britanskom gradu Salisburyju. Britanija je prst krivnje uperila u Rusiju, koja poriče bilo kakvu umiješanost.

Abramovič je redovito posjećivao Izrael, a mediji prenose da je u staroj četvrti Tel Aviva, blizu morske obale, kupio nekadašnji hotel.

BBC piše da će Abramovič biti najbogatija osoba u Izraelu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene