Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet je ušao u novo doba

'Moramo se suočiti s istinom, moramo biti iskreni prema ljudima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski i ruski premijer zajedno su poručili da ljudima moraju reći istinu i suočiti se s trenutačnom svjetskom situacijom.

Francuski premijer Manuel Valls, rekao je da je svijet nakon terorističkih napada u Parizu u studenom prošle godine, ušao u 'novo doba'. Pojašnjava kako je bitka neizbježna, 'jer terorizam vodi rat protiv nas', javlja AP.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ilustracija Nakon Moskve Francuska podigla upozorenje na terorizam na najvišu razinu

Dok je razgovarao s ruskim premijerom Dmitrijom Medvedevim na sigurnosnoj konferenciji u Munchenu, također su upozorili da će biti još napada. 'Moramo se suočiti s istinom, moramo biti iskreniji s našim ljudima', rekao je Valls.

Medvedev je, u međuvremenu, napravio poveznicu između prijetnje ekstremista i utjecaja migranata u Europu. 'Pod krinkom izbjeglica, stotine tisuća ekstremista ulaze u druge zemlje', zaključio je Medvedev.

Valls je već prije napomenuo kako politika otvorenih vrata prema izbjeglicama kancelarke Angele Merkel 'nije dugoročno održiva'. 'Ta politika koja je bila privremeno opravdana nije dugoročno održiva', rekao je Valls.

'Naši ograničeni prihvatni kapaciteti, napetosti zadnjih tjedana, u Njemačkoj ali i drugdje u Europi, prisiljavaju nas da jasno kažemo: Europa ne može primiti sve migrante iz Sirije, Iraka ili Afrike', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene