Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ih na radnom mjestu

PROVJERILI SMO O njima ovise mnogi u Hrvatskoj, no što rade naši saborski zastupnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok poljoprivrednici zbrajaju goleme štete zbog prošlotjednog mraza, hoće li i kada dobiti naknadu ovisi o radu saborskih zastupnika.

Mnogih saborskih zastupnika ni danas nema na radnom mjestu, a oni koje smo zatekli, nisu ni znali da Sabor još uvijek nije osnovao Državno povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Poljoprivrednici zbrajaju novonastalu štetu. S druge strane, Vodice već dvije godine nisu dobile naknadu štete zbog poplava. I jedni i drugi na naknadu će se načekati.

Zastupnici već četiri mjeseca nisu osnovali Državno povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda. 'Mislim da se to pod hitno mora naći na jednoj od sjednica koje će se uskoro dogoditi u Saboru', kaže Maro Kristić, saborski zastupnik MOST-a.

'Mi ćemo na odboru za poljoprivredu potaknuti to pitanje i zatražiti da se pokrenu aktivnosti da se pod hitno riješi to pitanje zbog potrebe pomoći ljudima', rekao je Branko Hrg, predsjednik odbora za poljoprivredu.

Na pitanje čija je odgovornost što se to još nije napravilo, odgovara: 'svih aktera koji su očigledno u tome, dakle nema tu cijelog sabora, odnosno većine u Saboru.'

A većine u Saboru nema ni danas. Kažu da rad nije samo u sabornici, no slika je slična i na odborima. Rasprava na odboru za obranu počela je bez kvoruma. Uvjeta za izglasavanje zakona nije bilo.

'U funkcioniranju odbora kao i činjenje kvoruma imamo problema koje trebamo riješiti, moramo biti prije svega kao zastupnici odgovorni', rekao je Josip Đakić, potpredsjednik odbora za obranu.

'Moramo štiti interese hrvatskog čovjeka, jer mi smo ovdje prolazni, nismo mi vjenčani niti nam je nasljedna ova fotelja', kazao je Miro Bulj, zastupnik Mosta.

Most će zato ustrajati na svom prijedlogu novčanog sankcioniranja. 'Manje je bitno hoće li će se evidentirati netko na ulasku u Sabor, ako neće biti kvoruma. Pa nije valjda novac taj koji će nekog stimulirati da bude odgovoran prema svojoj državi', rekao je Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a.

'Smatram da je to dobra inicijativa, mi smo također najavljivali da svakog treba nagraditi prema zaslugama', kazao je Ivan Sinčić, saborski zastupnik Živog zida.

'Dok oni govore o javnom interesu i usmjeruju dopunsko osiguranje prema privatnicima i podržavaju najavu ministra Nakića o povećanju cijene police dopunskog osiguranja ne želim razgovarati ni o jednom njihovom prijedlogu', jasan je Silvano Hrelja, saborski zastupnik HSU.

Dok se oni pokušavaju dogovoriti oko načina rada i iznosa koje će za to dobiti, građani zbog šteta ostaju sve praznijeg džepa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene