Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veće kontroverze

VIDEO Drama na pisti: Avionu se zapalili motor i krilo, više osoba ozlijeđeno

Nesreća Boeingova aviona
Nesreća Boeingova aviona Foto: X/Screenshot
Boeingov avion doživio je nesreću prilikom slijetanja na aerodromu u Senegalu. Lijevi motor i krilo zrakoplova zahvatio je plamen, a četiri su osobe teže ozlijeđene.

Boeingov avion doživio je novu nesreću. Zrakoplov sa 73 putnika skliznuo je s piste nakon što su mu se zapalili lijevo krilo i motor. Svi su putnici evakuirani, četiri su osobe teže ozlijeđene, a 11 njih lakše. Na aerodromu u Senegalu, gdje se dogodio incident, zbog toga su privremeno obustavljeni letovi.

Posljednji incident dogodi se samo dan nakon što je objavljena snimka iz Turske na kojoj Boeingov avion pokušava prisilno sletjeti. U tom incidentu avion je udario u pistu i nosom zrakoplova strugao beton kako bi se zaustavio.

Pročitajte i ovo Predstavljanje kandidata HDZ-a za EU izbore EU Izbori 2024 Plenković na predstavljanju EU kandidata otkrio podatak koji se dugo čekao: "Danas je dan..."

Ta dva slučaja samo su dio niza nevolja s kojima se suočava Boeing u posljednje vrijeme. Sve je započelo početkom godine kada su se vrata aviona odvojila od tijela tijekom leta. Zbog toga tvrtka se suočava s intenzivnim ispitivanjima uslijed nezgoda i kontroverzi oko sigurnosnih problema, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

Uz sve sigurnosne probleme, američka zrakoplovna tvrtka pod žestokim je kritikama zbog smrti dvojce zviždača koja su u nerazjašnjenim okolnostima izgubila život.

Joshua Dean, bivši radnik Beoinga i dobavljač Spirit AeroSystemsa, poginuo je nakon iznenadne bolesti. Dean je svjedočio protiv Spirita u tužbi prošle godine u kojemu je bivši revizor kvalitete optužio kompaniju za lošu kontrolu u proizvodnji modela 747 Max.

Pročitajte i ovo USKOK, ilustracija Zločinačko udruženje Policija i USKOK u akciji: Uhićeno više osoba u jednoj županiji

Prije dva mjeseca preminuo je i 62-godišnji John Barnett, za kojeg se kasnije doznalo da je bolovao od PTSP-a i imao napade panike, sve zbog neprijateljskog radnog okruženja u Boeingu. Barnett je tvrtku napustio 2017. godine kada je otišao u mirovinu i pokrenuo dugogodišnji sudski postupak tvrdeći da Boeing omalovažava i sabotira njegovu karijeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene