Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posjetite Istanbul, čarobni spoj Europe i Orijenta .... Cijena od 2590 kn!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istanbul zrakoplovom, provjeren program, vrhunsko vođenje i kvalitetan smještaj! Garantirani polazak: 09.11.-12.11.2013. Pođite s nama!

AZUR TOURS

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Poslovnica Trg bana Jelačića 4, 10000 Zagreb, Croatia
Tel: 01/481 13 89; 01/481 98 05
Fax: 01/ 58 00 421

Više informacija na:
01/481 9805 ili kontakt e-mail

Program putovanja:

1. dan Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 11:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 14:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim djelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan Istanbul

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, Aja Sofija - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena ( ulaz uz doplatu). Odlazak na Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Poslijepodne predlažemo posjet Topkapi palači - bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u tradicionalni restoran s folklornim programom. Noćenje.

3. dan Istanbul (krstarenje Bosporom)

Doručak. Fakultativni izlet (uz doplatu) Krstarenje Bosporom uz mogućnost posjete živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te fakultativno krstarenje Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. U poslijepodnevnim satima odlazak do novog dijela grada - Taksima. Preko čuvenog Galata mosta, uz Galata kulu dolazimo do poznate Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) i centra noćnog života, Trga Taksim. Slobodno vrijeme za kupovinu, uživanje u turskim specijalitetima i večeru. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

4. dan Istanbul – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastte programe i istraživanje grada ili fakultativan izlet na Azijski dio Istanbula i posjetu Dolmabahce palači koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu a sagradio ju je Sultan Abdul Aziz koji je želio je imati svoju verziju Versaillesa. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18:20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:30 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi ... 2.590 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade: 850 kn (
iznos zrakoplovnih pristojbi je promjenjiv do datuma izdavanja avio karata)

Cijena je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

zrakoplovni prijevoz Zagreb-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi (smještaj u hotelu Tilia, www.hoteltilia.com), transfer od/do zračne luke, razglede prema programu, uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu, pratitelja iz Zagreba, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje.

Cijena ne uključuje:

obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 850 kn (promjenjivo do datuma izdavanja avio karata), doplatu za jednokrevetnu sobu 590 kn, doplata ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo), vizu za Tursku

 

 Fakultativni izleti:

- večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 320 kn,
- poludnevni izlet krstarenje Bosporom: 280 kn (minimum prijavljenih putnika 15),
- paket ulaznica Aja Sofija + Topkapi palača uz stručno vodstvo 35 eur (plaćanje na licu mjesta, minimum prijavljenih putnika 15),
- fakultativni izlet na Azijsku stranu Istanbula i posjeta Dolmabahce palači (uključena ulaznica i stručno vodstvo, autobusni prijevoz, min broj putnika 15 ): 370 kn

 

 Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta
Minimalan broj putnika: 20

 

Napomena:

Za ulazak u Tursku potrebno je ishoditi vizu koja se dobiva u zračnoj liuci. Za ishođenje vize molimo pripremite važeću putovnicu i 15 €.

Više informacija na:
01/481 9805 ili kontakt
e-mail

 

Istanbul, jedini grad na svijetu koji se nalazi na dva kontinenta!

Posjetite i znamenitosti:

· Aja Sofija (Hagia Sophia)
Remek–djelo bizantskoga graditeljstva, bazilika pretvorena u džamiju, danas je muzej i svakako najveća atrakcija u Istanbulu. Iako mnoge građevine u ovom gradu djeluju impresivnije, ljepotu i važnost Aje Sofije spoznat ćete tek kad saznate nešto više o njoj i kad kročite u nju.

· Plava džamija
Plava džamija ili džamija sultana Ahmeta jedna je od najprepoznatljivijih i najljepših građevina Istanbula. Sagradio ju je poznati graditelj Mehmed-aga, koji je šokirao islamski svijet postavljanjem šest minareta oko džamije, što se protivi islamskim običajima. Naziv Plava džamija simbolično potječe od 21.043 plave pločice / crijepa na nižim zidovima džamije i na galeriji. Impresionira ljepotom, veličinom kao i značenjem te kulturnim i materijalnim bogatstvom koje se u njoj nalazi.

· cisterna Bazilika (Yerebatan Sarnici)
Jedna od ukupno 24 podzemne palače, takozvane cisterne. Te su cisterne tijekom stoljeća služile kao rezervoari za vodu, odakle su se vodom opskrbljivale velike carske palače, a ovdje je posrijedi Velika palača Justinijana I. U 6. stoljeću, u doba kad je vladala suša ili kad je grad bio pod opsadom, ta je cisterna imala svoju svrhu i ulogu. Otkrivena je slučajno, stoljeće nakon pada Konstantinopolisa, kad je neki francuski diplomat u njoj pecao ribe.

· Hipodrom
Na prostoru između Aja Sofije i Plave džamije nalazi se Hipodrom – najkrvavija bizantska arena koja je svojedobno mogla primiti i do 100.000 posjetitelja. Slava te arene počinje opadati nakon pada Konstantinopolisa kad je pod pljačkom križara nestala većina ukrasa i elemenata koji su je krasili. Ali, Hipodrom i danas impresionira posjetitelje. Ovdje se nalaze tri stupa / obeliska: Konstantinov stup, Serpentinov stup i Teodosijev obelisk, kao i fontana cara Vilima II., koja je sagrađena 1898. godine, prilikom njegova posjeta Istanbulu.

· Sulejmanija
Sulejmanija ili Mihrimah-džamija sagrađena oko 1550. godine i vrhunsko je djelo najvećega osmanskog graditelja Sinana, koju je sagradio u čast Sulejmana Veličanstvenog. U toj impresivnoj građevini velika su bogatstva i riznica, a u njoj se nalazi i knjižnica u kojoj se čuva više od 110.000 rukopisa.

· Palača Topkapi
Carski je to dvor iz kojega su vladali sultani Otomanskog Carstva od 15. do 19. stoljeća, a ovu palaču sagradio je sultan Mehmed II. Osvajač. U njoj se čuva impresivna kolekcija blaga i najveći dragi kamen smaragd na svijetu, kao i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana. U toj palači osobito su zanimljivi harem, labirint intriga i centar svađa.
Posjetitelji Topkapija mogu vidjeti i relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i polomljeni zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda.Istanbulske su znamenitosti još i Bugarska crkva sv. Stefana (poznata i kao Bugarska željezna crkva), Galata kula (Galata saraj), Arapska džamija, Fatihova džamija, Carigradski bedemi, ulica Istiklal, Trg Taksim, zaljev Zlatni rog, olimpijski stadion Atatürk…
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene