Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici su razvili jednostavnu tekniku koja dokazuje kako je Svemir zapravo ravan.


Štoviše, metoda koja je zapravo nastavak ideje stare 30-ak godina potvrđuje da tri četvrtine Svemira čini 'tamna energija'. Autor istraživanja Christian Marinoni htio je metodom prikazati i svesti Svemir u oblik geometrijskog tijela koje se uči u osnovnoj školi.

Vezani članci Znanstvenik Nenad Ban Vlada zasad bez komentara, a Nenad Ban tvrdi: "Situacija u Hrvatskoj je jako ozbiljna. Ovaj apel ne smije se politizirati" Liječnik u zaštitnoj opremi Odlučan apel liječnika i znanstvenika: ''Duboko smo zabrinuti zbog širenja pandemije, ovo su naše preporuke''

>> VIDEO: Pogled kroz prozor koji gleda na svijet

Iako se stoljećima smatralo kako je Zemlja ravna, znanstvenici sada ispitivaju nije li zapravo Svemir jedna velika ravna ploha. Naime, došli su do zaključka kako zakrivljenost Svemira utječe na to kako oni vide planete i zvijezde. Teleskop koji se nalazi na Zemlji ili blizu nje vidi nebesko tijelo drugačije od onog kako to tijelo zaista izgleda jer sama struktura prostora i vremena savija svjetlost koja isijava iz objekta. Upravo ovim fenomenom poslužili su se Marinoni i Adeline Buzzi sa Sveučilišta u Provansi.

Njih dvoje je uspjelo dokazati kako se velika većina Svemira sastoji od 'tamne tvari i mračne neergija' iz razloga što ne apsorbiraju, emitiraju ili reflektiraju svjetlo poput normalnih tvari što ih zapravo čini vidljivima. Upravo ta 'mračna energija', za koju se vjeruje da čini 73 posto cijelog Svemira'je izvor ekspanzije i stvaranja svega u Svemiru, a promatranjem Svemira znanstvenici su zaklučili da se ekspanzija Svemira ubrzava. '

Najveći problem s 'mračnom energijom' jest ta što ne može emitirati svjetlo pa je ne možemo izmjeriti nekim novim teleskopom. Sada nam je glavni silj saznati sve o toj misteriji', kazao je Marinoni za BBC.