Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SpaceShipTwo

Novi brod za svemirski turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virgin Galactic, tvrtka u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, predstavit ćeu kalifornijskoj pustinji Mojave svoj svemirski brod kojim će u svemir putovati turisti po 'pristojnoj' cijeni od 200.000 dolara.

Usred mjesečeva krajolika u pustinji Mojave, na zapadu Sjedinjenih Država, Richard Branson, američki svemirski inženjer Burt Rutan i uprava Virgin Galactica predstavit će javnosti SpaceShipTwo, brod koji može primiti dvoje pilota i šestero putnika. ‘Posebnu ponudu za Island, Tajland i ... Zemljinu putanju’, oglasio je Hurley Travel Experts u Portlandu, u državi Oregonu, jedna od 50 putničarskih agencija koje su u SAD-u ovlaštene za prodaju aranžmana Virgin Galactica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Virgin Galactic pokazao zrakoplov koji će lansirati njegov svemirski brod Slika nije dostupna Kabina svemirskog broda spremna za turistički let

>> Predstavljene makete svemirskih brodova za turiste

Tvrtka Richarda Bransona, koji inače posjeduje i ‘klasičnu’ zrakoplovnu tvrtku, tvrdi da je već primila 40 milijuna dolara predujma od tristotinjak turista koji su zainteresirani da se okušaju u toj pustolovini što traje dva i pol sata, uključujući polijetanje i slijetanje. Prvi pokusni letovi planiraju se za 2010., a prvi komercijalni letovi između 2011. i 2012. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene