Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sve ljubitelje umjetnosti stiže dobra vijest. Otvoren je prvi muzej, u kojeg možete iz vlastite fotelje, u bilo koje doba dana i koji objedinjuje gotovo sve što bi jednog zaljubljenika u umjetnost moglo zanimati.


Taj virtualni muzej pokrenula je i osmislila tvrtka Adobe. Kurator tog virtualnog muzeja, Tom Eccles, pokušao je objasniti što se otvaranjem virtualnog muzeja htjelo postići. 'Htjeli smo vidjeti kako mi, kao ljudi, izgledamo u očima tehnologije', rekao je za New York Daily News Eccles.

Vezani članci Golub, ilustracija Njemačka vojna poruka stara čak 110 godina pronađena u aluminijskoj kapsuli, kustos muzeja oduševljen: "Ajme, takav je nalaz izuzetno rijedak" Slika nije dostupna Ekskluzivne snimke iz dubrovačkog Virtualnog muzeja!

'Željeli smo vidjeti vlastitu želju da sežemo jedni za drugima te vidjeti odnos umjetnosti u odnosu na internet', pojasnio je. Vaš vodič kroz virtualni muzej jest 'oko' u obliku lignje, koje vas vodi od tamne strane, preko fetiša, do utopijske zone. U priloženim videima možete pogledati kako to sve izgleda.