Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom osme obljetnice ubojstva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića, pokrenut je virtualni internet muzej njemu u čast.


'Nalazite se na web sajtu posvećenom životu i radu Zorana Đinđića. Na ovom jedinstvenom mjestu, u virtualnom svijetu, možete upoznati priču i pronaći detalje o Zoranu kakve niste imali prilike vidjeti do sada. Proučavajući materijal koji je ostao iza njega, želimo da vam ova destinacija bude inspiracija i da vas potakne na razmišljanje i akciju', stoji u poruci dobrodošlice na internet stranicama muzeja.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Čudesan virtualni muzej Slika nije dostupna Ekskluzivne snimke iz dubrovačkog Virtualnog muzeja!

Virtualni muzej Zorana Đinđića predstavljen je na konferenciji za novinare u Fondu dr. Zoran Đinđić i prvi je te vrste u Srbiji. Njegovo otvaranje pozdravila je i njemačka kancelarka Angela Merkel, a taj će muzej postati i službeni dio EU mreže izvrsnosti (Network of excellence) virtualnih muzeja V-MUST.

Bogatstvo sadržaja na stranicama uključuje biografiju, video materijale, bilješke Zorana Đinđića, osobne predmete, virtualnu šetnju i još mnogo toga.

Podsjetimo, Đinđić je ubijen je u atentatu 12. ožujka 2003. godine ispred zgrade Vlade Srbije. Pokopan je 15. ožujka u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pogrebu je nazočilo više stotina tisuća građana.