Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogla bi biti revolucionarna

Što nas čeka iduće godine na području tehnologije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 800 milijuna korisnika Facebooka šokirala je mogućnost gašenja ove društvene mreže u 2012. godini.

Zbog prijedloga američkog zakona o spriječavanju internetskog piratstva isto su najavili i Google i Amazon.

Radi li se samo o zastrašivanju tek treba vidjeti, ali i sama najava potresla je korisnike ovih stranica. Ljubitelja interneta i tehnologije sve je više, a dogodine ih čekaju brojna iznenađenja. Upravljanje uređajem glasom ili iPhone koji se otključa kada prepozna vlasnikovo lice - samo su neka od njih.

>> Google, Amazon i Facebook prijete 'mrakom' na netu

Uz iPhone, dio Dariove svakodnevice su iPad i laptop. Kao ljubitelj tehnologije Dario jedva čeka 2012. 'Ja se najviše veslim iPad trojci , vjerujem da će biti stvarno jedan vau uređaj', rekao je Dario Krznar. A najavljena je i nova verzija iPhonea koji bi se trebao otključavati kad prepozna vlasnikovo lice. Ono što smo do sada viđali samo na filmu omogućit će nam i televizija budućnosti. Naš sugovornik surađivao je s Microsoftom i Twitterom pa zna što slijedi.

'Ako dođe do dolaska Apple TV-a u 2012., možemo očekivati da će se televizijom moći upravaljati glasom', rekao je Ivan Brezak Brkan. A godinu na izmaku također su obilježili Appleovi proizvodi. Svake minute tijekom 2011. prodano je 925 iPhonea 4s te 81 iPad. 'Prije svega 5 godina monitori su težili 30 kilograma dok danas u samo pola kilograma dobijete cijelo računalo. Oštra konkurencija iPadu u 2012. mogli bi biti azijski proizvođači koji bi proizvodili jeftinija tablet računala.

'Nije da posebno štedim, pokušavam neki uređaj koji imam prije zamijeniti za nešto novije, uz nekakvu nadoplatu', rekao je Dario. Tehnološka revolucija očekuje se i na području društvenih mreža. Iako broji više od 800 milijuna korisnika u cijelom svijetu, u godini na izmaku fejsbuk je dobio konkurenciju. 'Došla je nova društvena mreža Google + koja namjerava konkurirati Facebooku i Twitteru', rekao je Brezak Brkan. Kraj 2012. trebao bi nam donijeti i novu verziju Windowsa, prilagođenu tablet računalima. Ako je suditi prema najavama nova godina mogla bi biti revolucionarna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene