Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo otkriće

U Egiptu pronađena dosad 'najljepša' mumija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski arheolozi pronašli su dosad 'najljepšu' mumiju u 2600 godina staru vapnenačkom sarkofagu na području nekropole u Sakari južno od Kaira, priopćilo je egipatsko vrhovno vijeće za spomeničku baštinu.

Sarkofag je pronađen u grobnici iz doba šeste dinastije starog egipatskog kraljevstva (4300. prije Krista) u kojoj je bilo 30 mumija, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Patuljasta mumija pronađena u pustinji Atacama u Čileu (Foto: AFP) e otkriveno o čemu se radi Riješen misterij patuljaste mumije: Nije izvanzemaljac, ali prava je istina gotovo jednako čudna.. Slika nije dostupna Poslana na analizu Misterij u Berlinu: ''Mumija'' pronađena u hramu zbunila policiju

>> Arheolozi pronašli 30-ak egipatskih mumija

Po riječima predsjednika vrhovnog vijeća za spomeničku baštinu Zahija Hoasa, mumija je 'u neobično dobru stanju i potpuno je očuvana', a mogla bi u sebi imati stotinjak amuleta.

>> Prilegla pa umrla, pronašli je mumificiranu tek nakon 13 godina!


Tijekom istraživanja pronađena je i mumija psa koji je položen u grob uza svoga gospodara kako bi ga pratio na putu u zagrobni život. Groblje u Sakari smješteno je na području negdašnje drevne prijestolnice Memfisa, gdje je pronađen velik broj grobova i prve faraonske piramide.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene