Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tinejdžeri s televizorom u sobama lošije jedu i uče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžeri koji u svojim spavaćim sobama imaju televizor podložniji su lošoj prehrani i nedostatku fizičkih aktivnosti te lošijim školskim ocjenama od onih koji to nemaju, rezultat je istraživanja američkih znanstvenika.

Znanstvenici sa Sveučilišta za javno zdravstvo u Minnesoti ispitali su 781 adolescenta u dobi od 15 do 18 godina, od koji je njih 62 posto izjavilo da imaju TV u svojim sobama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muškarac priveden Danas sam bacio televizor kroz prozor... Obiteljska svađa umalo završila tragedijom Slika nije dostupna Nevjerojatan doživljaj Što za televizor znači 8K rezolucija i može li jedan uređaj u potpunosti zamijeniti kućno kino

Očekivano, ti tinejdžeri više i gledaju televizijske programe, provodeći između četiri i pet sati više pred televizijom tjedno od onih koji taj uređaj nemaju u svojim sobama.

Djevojke su priznale da manje vježbaju ako imaju televizor u sobama, prosječno 1,8 sati tjedno u odnosu na 2,5 sati koliko vježbama posvećuju njihove vršnjakinje koje ne gledaju TV u svojim sobama, da rijetko jedu povrće, više piju zaslađenih pića i imaju češće obroke.

Dečki, pak, tvrde da u školama dobivaju lošije ocjene od onih koji nemaju televizor u spavaćim sobama, da jednu manje voća, više i češće jedu.

"Sve to jasno pokazuje kako roditelji svojoj djeci ne bi trebali dopustiti da imaju TV u svojim sobama", izjavila je Daheia Barr-Anderson, predstavnica tima američkih znanstvenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene