Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije smatraju kako vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja.


Agencija za istraživanje karcinoma Svjetske zdravstvene organizacije objavila je da postoji velika mogućnost da su mobiteli kancerogeni. Na temelju prikupljenih i obrađenih podataka stručnjaci iz ove agencije došli su do zaključka da oni koji se koriste mobilnim telefonom sebe izlažu povećanom riziku od malignih oboljenja mozga, no napominju da još uvijek nema izravnog dokaza za ovo.

Vezani članci U Hrvatskoj se svaki dan dijagnosticiraju 64 zloćudne bolesti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Rak pluća u Europi ubije više ljudi nego rak dojke, debelog crijeva i prostate zajedno Zajednička fotografija sudionika (Foto: Dnevnik.hr) Žene oboljele i liječene od raka poručile da za hodanje nema ograničenja

Stručnjaci za rak iz Velike Britanije kažu da Svjetska zdravstvena organizacija ne bi izlazila s ovakvom tvrdnjom da za to nema dokaze, ali dodaju da vjerojatno treba provesti još čitav niz istraživanja kako bi se utvrdila veza između dugogodišnjeg i učestalog korištenja mobitela i obolijevanja od raka. (Agencija VLM)