Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pjegavi leopard, pripadnik nove vrste nedavno otkrivene na otoku Borneu, snimljen je prvi put u divljini, objavili su u ponedjeljak malezijski znanstvenici.


Leoparda, dugog tri metra i s 40 kilograma, snimila je noćna video kamera u prirodnom rezervatu Dermakot, u malezijskoj državi Sabah. 'Bili smo iznenađeni da ga nije strah iako su pjegavi leopardi poznati po iznimnom oprezu. Mirno se kretao oko našeg vozila usprkos svijetlu i buci motora', objasnio je Azlan Mohamed, znanstvenik sa Sveučilišta Sabah, priznajući da je 'imao sreće'.

Vezani članci Divlja Australija Australija je stvarno divlja koliko se priča, ovi jezivi prizori njima su svakodnevica Nives Celzijus Prozirna i s dubokim dekolteom: Nives uskočila u leopard vjenčanicu u kojoj se 2005. udala za Drpića

'Rijetko se vidi ovakva životinja u divljem staništu. Obično bježi od kontakta s ljudima', dodao je on. Pjegavi leopard s Bornea (neofelis diardi) nedavno je svrstan u novu vrstu, a Međunarodna unija za očuvanje prirode proglasila ga je 'ugroženim' 2008. godine. (Hina)