Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće na Borneu

VIDEO: Prve snimke pjegavog leoparda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pjegavi leopard, pripadnik nove vrste nedavno otkrivene na otoku Borneu, snimljen je prvi put u divljini, objavili su u ponedjeljak malezijski znanstvenici.

Pročitajte i ovo Leopard 2 Glavni obrambeni igrač "U najvećoj tajnosti jedna europska država kupila je skoro 50 tenkova": Trgovac oružja otkrio detalje unosnog posla Slika nije dostupna Usred vožnje VIDEO Leopard dojurio i skočio im na kombi: Ozlijeđeno 13 osoba, pokušavaju ga pronaći

Leoparda, dugog tri metra i s 40 kilograma, snimila je noćna video kamera u prirodnom rezervatu Dermakot, u malezijskoj državi Sabah. 'Bili smo iznenađeni da ga nije strah iako su pjegavi leopardi poznati po iznimnom oprezu. Mirno se kretao oko našeg vozila usprkos svijetlu i buci motora', objasnio je Azlan Mohamed, znanstvenik sa Sveučilišta Sabah, priznajući da je 'imao sreće'.

'Rijetko se vidi ovakva životinja u divljem staništu. Obično bježi od kontakta s ljudima', dodao je on. Pjegavi leopard s Bornea (neofelis diardi) nedavno je svrstan u novu vrstu, a Međunarodna unija za očuvanje prirode proglasila ga je 'ugroženim' 2008. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene