Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se 'rat patenata'

Samsung zahtijeva: Zabranite prodaju iPhonea 4S!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung zahtijeva od sudova u Japanu i Australiji da zabrani prodaju novog modela iPhonea u tim zemljama

Zaoštrava se rat kojeg oko kršenja patenata Apple i Samsung vode već duže vrijeme - novo 'bojno polje' ovih kompanija sada se iz Europe preselilo na istok – u Japan i Australiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung uzvraća udarac Zabrana prodaje iPhonea 5 u Europi? Slika nije dostupna Google optužio Microsoft i Apple da žele uništiti Android Patentni rat se nastavlja – poskupljuju Androidi?

Samsung je tako od sudova u ovim zemljama zatražio zabranu prodaje novog modela iPhonea zbog navodnog Appleovog kršenja Samsungovih patenata.

U ovoj kompaniji kažu da Apple nastavlja s kršenjem patenata i 'besplatno iskorištava Samsungovu tehnologiju', a zbog toga su već podigli tužbu u Italiji i Francuskoj gdje također traže zabranu prodaje iPhonea 4S.

Osim tužbe protiv Applea, južnokorejska kompanija podnijela je žalbu na prošlotjednu odluku australskog suda koji je privremeno zabranio prodaju njihova Galaxy Tab 10.1 tableta također zbog navodnog kršenja patenata.

Ovo je težak udarac za Samsung s obzirom da njihov tablet najvjerojatnije neće biti u prodaji tijekom blagdanskog šoping razdoblja kada će mnogi poželjeti kupiti upravo tablet. Osim zabrane prodaje novog iPhonea, Samsung je od suda u Japanu zatražio zabranu prodaje iPhonea 4 i iPada 2 u toj zemlji.

Kao što smo već pisali, brojni sukobi ovih kompanija oko patentnih prava i traženje zabrane prodaje konkurentnih uređaja ne sprječava Apple i Samsung da međusobno surađuju pa tako Apple u svojim mobilnim uređajima koristi Samsungove komponente.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene