Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD odbile Annanov poziv da smanje emisije plinova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države odbacile su poziv glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da smanje emisije plinova koji izazivaju učinak staklenika i da se pridruže Protokolu iz Kyota u borbi protiv globalnog zatopljenja.

Annan je ranije rekao ministrima okoliša iz 70 zemalja na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama da se vidi 'šokantni nedostatak vodstva' u smanjenju emisija plinova, te da smatra da bi bilo poželjno da SAD potpišu Protokol iz Kyota.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kina nudi novac za borbu protiv klimatskih promjena Slika nije dostupna De Boer: Odluke vezane uz klimatske promjene čekaju novog predsjednika SAD-a

Sjedinjene Države pak smatraju kako više rade od nekih drugih država na smanjenju emisije plinova koji izazivaju učinak staklenika, rekli su predstavnici SAD-a na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama.

Među državama koje prihvaćaju protokol iz Kyota i njegova ograničenja 'uz nekoliko iznimaka, može se vidjeti kako emisija stakleničkih plinova raste', izjavio je prošlog tjedna na otvaranju konferencije američki izaslanik Harlan Watson. On je branio američko odbijanje obvezatnih smanjenja emisije stakleničkih plinova prema protokolu iz Kyota.

Protokol iz Kyota donesen 1997. kao aneks sporazumu UN-a iz 1992. o klimatskim promjenama, zahtijeva da 35 industrijskih zemalja do 2012. smanje štetne emisije za 5 posto ispod razina iz 1990-te godine.

Zemlje potpisnice protokola iz Kyota nastaviti će pregovore o tome kakve ciljeve za emisije i koje vremenske rokove treba slijediti nakon 2012. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene