Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pinokio među životinjama

Otkrivena nova žaba: Gospodin dugi nos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili do sada nepoznatu vrstu životinja, žabu sa dugim nosom.

Pronalazak nove vrste životinja poseban je trenutak za znanstvenike, a čak i posebniji kada jedna takva naleti na znanstvenika. Međunarodni tim istraživača kampirao je u planinama Foja u Indoneziji kada je Paul Oliver ugledao žabu kako sjedi na vreći riže u kampu. Kada se malo bolje zagledao, shvatio je da se radi o dosada nepoznatoj vrsti, žabi dugog nosa. Znanstvenik ju je nazvao Pinokio.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Slika nije dostupna Ljudsko tijelo nepresušan izvor novih lijekova Borbom bakterija u nosu do novih antibiotika

Kada se žaba glasa, nos joj se diže prema gore, a spušta kada je u stanju mirovanja. 'Sjedili smo i ručali. Oliver je pogledao prema dolje, vido malenu žabu kako sjedi na vreći riže i uzeo je u ruke', ispričao je kolega znanstvenika Chris Milensky. Gospodin dugi nos, kako žapca nazivaju u kampu, nije sve što su pronašli, piše AP. Izvijestili su kako su našli i najmanjeg klokana na svijetu, velikog vunastog štakora i još neke nepoznate vrste.

'Dok se bilježi istrebljenje velikog broja životinjskih i biljnih vrsta brzinom kojom do sada to još nismo vidjeli, otkriće novih životinja uistinu je veoma pozitivna vijest', rekao je Bruce Beehler, stariji istraživač i sudionik u ekspediciji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene