Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radeći u tropskoj šumi na sjeverozapadnom dijelu zemlje indijski su znanstvenici pronašli rijetku ljekovitu biljku koja je posljednji put viđena prije čak 115 godina.Botaničari koji su radili u indijskoj pokrajini Arunchal Pradesh, nedaleko granice s Kinom pronašli su rijetku vrstu biljke 'Begonia Tessaricarpa', javlja tamošnji znanstveni časopis Current Science. U izvješću nije precizirano kada je biljka pronađena. 

Vezani članci Potraga za bjeguncem Ubojica trudnice otkrio zašto je odlučio pobjeći: "Vidio sam roditelje i to me slomilo"; Policija ga pronašla uz posebnu pomoć Policija, ilustracija U septičkoj jami u Zagrebu pronašli tijelo muškarca, policijska istraga u tijeku

Ta je biljka nekada bila poznata po znatnim ljekovitim svojstvima, posebno uspješna pri liječenju bolova u stomaku, te dehidracije. Njezini su sokovi također uspješno korišteni za uklanjanje pijavica. 

Ta se vrsta begonije prvi put spominje u znanstvenoj literaturi britanskog znanstvenika C. B. Clarkea, 1879. godine. No od tada nije viđena. 

'Ove vrste još uvijek postoje u nekim dijelovima Arunachal Pradesha i pronađene su kako rastu na veoma stjenovitim područjima.' kaže Kumar Ambarish iz Botaničkog centra Indije.