Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suosnivač Applea priznao

'Plakao sam kad sam doznao što mi je Jobs napravio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Wozniak u nedavnom intervjuu ponovno se osvrnuo na svoj odnos sa Steveom Jobsom.

Steve Jobs postao je jedna od ikona moderne pop kulture – mnogi citiraju njegove izjave, kupuju njegovu biografiju, milijuni koriste uređaje koje je on ostavio iza sebe i s kojima je, složit će se mnogi, u potpunosti promijenio glazbeno i mobilno tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loše recenzije Potpuno razočaranje: Steve Jobs bi mrzio 'Jobsa'... Slika nije dostupna Nije sve uvijek bilo bajno VIDEO Snimka predavanja Stevea Wozniaka iz 1984. o Appleu I i II

No, pored titule 'najvećeg vizionara modernog kapitalizma' i brojnih drugih epiteta koji idu uz njegovo ime, uz njega se vezuju i brojni skandali te su ga mnogi opisali kao tiranina koji gazi sve pred sobom.

O odnosu s Jobsom nedavno je u jednom intervjuu ponovno progovorio jedan od osnivača Applea Steve Wozniak koji je rekao da je Jobs uvijek htio upravljati ljudima te je želio da se na njega gleda kao na 'velikog mislioca'.

Wozniak je htio biti samo programer – nikad nije htio upravljati kompanijom niti 'gaziti' zaposlenike, samo je htio raditi ono što voli, dok je Jobs na stvari gledao drugačije te se, s uspjehom Applea, i on promijenio. Htio je postati važna osoba u svijetu, raditi na velikim proizvodima i prodavati ih ljudima, a kako bi to napravio nije birao sredstva.

O njegovom karakteru najbolje govori podatak kako je u mladima danima nagovorio Wozniaka da napiše računalni kod za jednu video igru, a većinu zarade – mimo Wozniakova znanja, zadržao je za sebe.

'Plakao sam kada sam saznao što mi je Setev Jobs napravio', rekao je suosnivač Applea novinaru u intervjuu.

Wozniak je, govoreći o Appleu i njegovom nedavno preminulom šefu, rekao kako u ovoj kompaniji nedostaje 'kultura tolerancije' te je riječ o konzervativnoj kompaniji u kojoj se sve mora kontrolirati.

O poslovanju u Appleu pisao je i Steven Levy iz Wireda koji je rekao da se najveća promjena u ovoj kompaniji dogodila onda kada je izašla na burzu - nakon toga primarni cilj Applea više nije bio želja da se promijeni svijet, nego da se poveća vrijednost dionica i donose što veći profit njegovim dioničarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene