Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazalo skeniranje mozga

Parovi zbog 'šestog čula' znaju čitati misli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volite li kada vam partner završava rečenice? Čini vam se da ponekad može pročitati vaše misli? Najnovije istraživanje je potvrdilo da može.

Tim znanstvenika, koji je proučavao 'šesto čulo' došao je do zaključka kako kod parova koji su psihološki usklađeni postoje identični obrasci u aktivnosti mozga. Volonteri su došli do stanja u kojem je njihov živčani sustav bio u mogućnosti pomoći im da lakše shvate misli i emocije onog drugog.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Najavili istragu "Nenamjerno smo pogodili nedužne ljude, to se događa u ratu": Netanyahu o smrti sedmero humanitaraca Ilustracija nevrijeme u Sydneyju Udario ih grom: Četiri osobe pronađene bez svijesti, prevezli ih u bolnicu

Znanstvenici vjeruju kako to otkriće baca novo svjetlo na odnose parova, bliskih prijatelja i članova obitelji, piše Daily Mail. U istraživanju je sudjelovala i Trisha Stratfod s Tehnološkog sveučilišta u Sydneyu. Proučavala je aktivnosti mozga i otkucaje srca kod 30 volontera.

>> Pronađen način 'čitanja' misli

U promijenjenom stanju dijelovi mozga koji kontroliraju živčani sustav počinju se spajati i raditi zajedno, tako da su osobe povezane dublje, preko 'šestog čula', tvrdi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene