Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkrivena špilja Romula i Rema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkrivena je legendarna jama u kojoj je vučica hranila Romula i Rema, koji su prema legendi osnovali Vječni grad, a izvanredno otkriće pokraj rimskog brežuljka Palatinum, obznanio je ministar kulture Francesco Rutelli.

Tijekom istraživačkih radova, koji ne prestaju u Rimu, otkrivena je na jednom od sedam povijesnih rimskih brežuljaka, Palatinumu, jama Romula i Rema. 

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Slika nije dostupna U rimskom predgrađu Otkrivena tiskara za krivotvorenje hrvatskih isprava

Tim je otkrićem legenda o djeci Marsa i Rea Silvije, utemeljitelja Rima, čini se, pretvorena u stvarnost. 

- Za vrijeme istraživačkog iskapanja, ovih dana na Palatinumu, na dijelu prema cirkusu Maksimusu, jedna sonda je na 16 metara dubine otkrila nešto izvanredno, obznanio je na konferenciji za novinare ministar za kulturne aktivnosti Francesco Rutelli. 

Snimke koje je ostvarila sonda "mogu s razumnom sigurnošću označiti čuveno mjesto, do sada mitsko, o povijesti nastanka Rima", rekao je Rutelli. 

Ta jama bi trebala biti tzv. "lupercale", odnosno jama u kojoj je vučica (lupa) hranila braću Romula i Rema. Pokraj legendarne vučje jame, nalazi se vila imperatora Augusta, koji je, također prema legendi, dao izgraditi svoj dom upravo na mjestu za koje se smatralo da je na njemu simbolički započela povijest Rima. 

Izvanredno otkriće, na dubini od 16 metara u odnosu na sadašnju površinu grada Rima, zasigurno će izazvati znatiželju diljem svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene