Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lice žene koja je živjela prije 10 tisuća godina na jugoistoku Meksika središnja je zanimljivost izložbe o klimatskim promjenama u toj zemlji, objavili u organizatori.


Specijalizirana francuska radionica obnovila je lice i tijelo 'Žene iz Las Palmasa' na temelju njezina kostura, pronađenog 2002. u špilji na poluotoku Yucatanu.

'Prvi put se u Meksiku možemo suočiti s našim dalekim pretkom', piše Državni antropološki i povijesni institut (Inah), organizator izložbe postavljene u Guanajuatu.

Vezani članci Renee Zellweger Od bucmaste slatkice postala utegnuta mršavica: Pokušala se sakriti, ali nije promaknula paparazzima Famke Janssen Zbog brojnih plastičnih operacija nekad prelijepa glumica danas se jedva može nasmijati

Kostur 'Žene iz Las Palmasa' jedan je od triju najstarijih kostura pronađenih na američkom kontinentu, a njezine rekonstruirane crte lica podsjećaju na one stanovnika jugoistoka Azije, naglašava Inah u priopćenju.

'To potvrđuje pretpostavku prema kojoj američki kontinent nisu naselili samo stanovnici sjevera Azije', kroz Beringov tjesnac, 'već i oni iz središta i s juga', dodaje Inah. (Hina)