Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASA objavila

Najbolje fotke ikad: Pogledajte tragove astronauta na Mjesecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je objavila dosad najkvalitetnije fotografije Apollo misija na Mjesecu.

Fotografije je napravila svemirska letjelica LRO, koja se nalazi u orbiti oko Mjeseca i koja je fotografije snimila s visine između 20 i 25 kilometara. Na njima su jasno vidljivi tragovi koje su iza sebe ostavili američki astronauti tijekom Apollo misija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogled s Mjeseca BOLJA OD 'BLUE MARBLE' NASA objavila spektakularnu fotografiju Zemlje Slika nije dostupna NASA napokon otkrila VIDEO Ovako izgleda tamna strana Mjeseca

'Ono što možemo vidjeti su tragovi. To je sjajno', ističe Mark Robinson, šef tima znanstvenika koji prate rad LRO letjelice. Dodao je kako snimke ipak nisu dovoljno blizu da se mogu razaznati i pojedinačni tragovi astronauta.

Fotografije su napravljene prije dva tjedna i prikazuju tragove koje su ostavili astronauti misija Apollo 12, 14 i 17. na fotografijama se može vidjeti i oprema koju su astronauti ostavili na površini Mjeseca prije povratka na Zemlju.

Zapovjednik misije Apollo 17, Eugene Cernan, za AP je rekao kako mu te fotografije daju priliku proživjeti ponovno trenutke na dok je hodao po Mjesecu. Cernan je izrazio nostalgiju, ali i razočaranje, jer kako pretpostavlja, do kraja svojeg života više neće vidjeti čovjeka kako ponovno hoda po površini Mjeseca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene