Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Antarktiku otkrivena golema morska stvorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici koji istražuju vode Antarktike u utorak su objavili da su snimili tajnovita golema stvorenja, uključujući gigantske morske pauke, goleme crve i meduze sa šest metara dugim lovkama.

Ekipa australskih pomorskih biologa vratila se ovaj tjedan s ljetne ekspedicije u Južnom oceanu gdje su izučavali život u ledenom moru i na njegovom dnu, na dubini i do 2.000 metara ispod površine vode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijedak fenomen Video kao iz SF filma: Šire se snimke ledenog prsta smrti koji ubija sve što dotakne Slika nije dostupna ''Bio sam u šoku'' Nevjerojatna priča: Prije 53 godine izgubio je novčanik na Antarktici, mislio je da ga više neće vidjeti

- Gigantizam je vrlo čest u vodama Antarktike - skupili smo goleme crkve, ogromne rakove i morske pauke veličine najvećih tanjura, kazao je znanstvenik Martin Riddle.

- Mnoge te životinje žive u tami, na velikim dubinama, i imaju goleme oči. Zbilja neobično izgledaju, dodao je.

Kazao je da će "prikupljeni primjerci biti poslani na sveučilišta i muzeje diljem svijeta radi identifikacije, uzimanja uzoraka tkiva i dekodiranja DNK".

Ekspedicija Australian Antartic Division pomoći će znanstvenicima izmjeriti utjecaj promjene okoliša u antarktičkim vodama (kiselost vode zbog povećanja razine ugljičnog dioksida u atmosferi) na morske organizme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene