Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ballmer priprema Windows 8 tablet

Microsoft radi na konkurenciji iPadu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu da bi Microsoft krajem 2012. ili u prvoj polovici 2013. mogao predstaviti svoj tablet

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dijagonala ekrana 20 inča Je li ovo najveći tablet na svijetu? Slika nije dostupna Project Fiona Razer priprema Windows 8 tablet namijenjen gamerima!

Nakon što je Microsoft prošlog tjedna najavio novu verziju svog operativnog sustava koja će biti namijenjena i tabletima – Windows 8, sada su se na internetu pojavile informacije kako ova kompanija planira vlastiti tablet za kraj 2012. ili početak 2013. godine.

Tako na DigiTimesu kažu da su čelnici Microsofta već razgovarali s Texas Instrumentsom i nekim tajvanskim proizvođačima komponenata koji bi navodno trebali biti zaduženi za proizvodnju hardvera. Na brojnim internetskim stranicama odmah su počele rasprave koliko Microsoftu ima smisla raditi vlastiti tablet te kako im je isplativije drugim kompanijama licencirati Windowse 8 – kao što rade s osobnim računalima, nego im konkurirati s vlastitim uređajem.

Pogotovo što ova kompanija, izuzev Xboxa, i nije imala previše sreće s vlastitim hardverom – podsjetimo se samo Zune playera kojim su mislili konkurirati iPodu te nevjerojatne pogreške s Kin telefonima čiju su proizvodnju obustavili brzo nakon njihove najave.

Vlastitim tabletom, ako zaista razmišljaju o njegovoj proizvodnji, ova bi kompanija pokušala konkurirati Appleu i njegovom iPadu jer bi također nudili uređaj s vlastitim hardverom i softverom, a kako bi tablet radio na Windowsima 8 – na kojima će raditi i buduća osobna računala, otvaraju se brojne mogućnosti povezivanja tableta i računala – nešto slično kao što danas korisnici iPada mogu koristiti aplikacije za iPhone.

Pitanje je kako bi na Microsoftov tablet reagirali partneri ove kompanije koji će koristiti Windowse 8 na svojim tabletima jer će im ta kompanija u isto vrijeme biti i partner i konkurent na tržištu – pozicija u kojoj se nalazi Google sa svojim Nexus telefona kojima konkurira drugim proizvođačima čiji telefoni rade na Androidu.

S obzirom da iz Microsofta ne žele komentirati ove informacije, morat ćemo sačekati nove glasine i inside informacije proizvođača komponenata ili neku službenu objavu iz Ballmerove kompanije kako bi saznali koliko istine u priči oko Microsoftovog tableta. Ionako će do njegovog (eventualnog) početka prodaje proći najmanje godina i pol pa ćemo u to vrijeme već imati iPad 3 ili 4 te brojne tablete koji će raditi na unaprjeđenim verzijama Androida tako da će situacija na tržištu biti bitno drugačija nego što je danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene