Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Project Fiona

Razer priprema Windows 8 tablet namijenjen gamerima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razer je od svojih fanova zatražio da mu pomognu u razvoju tableta koji će imati ekran osjetljiv na dodir i hardverske kontrole za upravljanje video igrama

Kompanija Razer početkom ove godine na CES sajmu predstavila je koncept tableta Project Fiona za kojeg su rekli da je prvi tablet dizajniran za PC gamere, a sada su na svojoj Facebook stranici najavili da će 'ovaj koncept postati realnost' te će uskoro krenuti u proizvodnju gamerskog tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Microsoftova konkurencija iPadu! Stižu Windows 8 tableti Slika nije dostupna Potpuno novi Windowsi! Novi Windows spasit će osobna računala!

Ovo je budućnost igranja video igara!

Trenutno imaju nekoliko ideja za konačan dizajn ovog uređaja, a u njegovom daljnjem razvoju pomoći će im njihovi fanovi na Facebooku od kojih su zatražili da im pomognu u odabiru konačnog dizajna tableta, odnosno oko opcija koje bi trebao imati i cijene. Iako mnogi vlasnici tableta ove uređaje ponajviše koriste upravo za igranje video igara, neke je igre teško igrati bez klasičnih hardverskih kontrola za upravljanje te se iskustvo igranja na tabletima ne može mjeriti s onim na računalima ili konzolama.

To bi mogao promijeniti ovaj Razerov tablet koji je poseban po tome što sa strane ima dvije palice na kojima se nalaze analogni stick i akcijske tipke za upravljanje u igrama. Prema AnandTechu, originalni Project Fiona tablet koji je predstavljen početkom godine ima ekran dijagonale 10,1 inča rezolucije 1280x800 piksela i radi na Intelovom Core i7 procesoru, a novi bi model mogao imati ekran veće rezolucije, nabrijani procesor i trebao bi raditi na novoj verziji Microsoftova operativnog sustava Windows 8.

S obzirom da će Razerov tablet imati ekran osjetljiv na dodir i kontrole poput onih na klasičnim konzolama, na njemu će se moći igrati video igre namijenjene konzolama, igre za PC kojima se upravlja mišem i tipkovnicom te, naravno, igre namijenjene tabletima i ekranima osjetljivim na dodir.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Još nema nekih konkretnih informacija o tome kada bi se ovaj uređaj mogao pojaviti na tržištu, niti kolika bi mogla biti njegova cijena, ali možemo pretpostaviti da bi ovaj gaming tablet mogao biti (dosta) skuplji u odnosu na tablete poput iPada čija početna cijena iznosi 500 dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene