Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brišu sve s Megauploada

Kraj interneta: 50 milijuna korisnika ostaje bez podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko federalno tužiteljstvo priopćilo je kako će privatni podaci korisnika internetskih stranica Megaupload biti obrisani najranije u četvrtak 2. veljače.

Tužiteljstvo SAD blokiralo je pristup Megaupload-u i protiv sedam čelnih ljudi tog portala zbog omogućavanja korisnika da ilegalno skidaju filmove, muziku i drugi sadržaj zaštićen autorskim pravima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brzi i žestoki 6 Zbog samo jednog filma: Pirat osuđen na 33 mjeseca zatvora! Slika nije dostupna Nova taktika Policija u lovu na pirate: Stavljaju oglase na piratske stranice!

>> Obama i FBI namjerno su ugasili Megaupload i izazvali Anonymouse!?

Megaupload je priopćio kako su milijuni njihovih korisnika na stranicama ostavljali svoje privatne podatke poput osobnih dokumenta ili obiteljskih fotografija, ali da im je onemogućeno da vide svoje podatke poslije akcije američkih vlasti.

Megaupload je unajmljivao druge kompanije za skladištenje podatka, a njihov odvjetnik Ira Rothken rekao je jučer da je vlada zamrznula novac Megauploada. Ured američkog tužiteljstva podnio je u petak dokument u kojem se navodi da kompanije za skladištenje podataka Carpathia Hosting Inc. i Cogent Communications Group Inc., mogu početi s brisanjem podataka u četvrtak.

U tom dokumentu se navodi da je američka vlada kopirala neke od podataka sa servera, ali da ih nije fizički uzela te kako je iskoristila naloge za pretragu, više nema pravo pristupa tim podacima.

Rothken je rekao da Megaupload nastoji, u suradnji s tužiteljstvom spriječi brisanje podataka koje je ostavilo najmanje 50 milijuna korisnika. Dodao je da su ti podaci važni, ne samo zbog korisnika, nego i za obranu te kompanije na sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene