Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi od dva najavljena izlaska

ISS: Astronauti izašli u svemir kako bi popravili sustav za hlađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su astronauta napustila Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) i krenula u prvu od dvije ključne svemirske šetnje kako bi popravili sistem hlađenja na stanici.

Iz stanice su izašli Doug Wheelock i Tracy Caldwell Dyson. U svojim su odijelima prvo morali aktivirati sustav za održavanje života. Prije hoda, noć su proveli u modulu kako bi se njihova tijela priviknula na drugačiji tlak. Iako su morali krenuti već i ranije, NASA je polazak odgodila na par sati zbog 'komunikacijskih problema u kacigi Caldwell Dyson'. Očekuje se da će biti van postaje punih sedam sati, piše AFP.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen'' Ilustracija Mještani nestrpljivi Započeo popravak semafora u Vrgorcu: Nisu radili iz neobičnog razloga

>> ISS: Zbog kvara na klimatizaciji moguća su dva izlaska u svemir

Drugo napuštanje postaje planirano je za srijedu. Ako otkaže i drugi sustav za hlađenje na ISS-u, prije nego li se prvi popravi, što je malo vjerojatno, tvrde iz NASA-e, posada će biti prisiljena preseliti se na ruski dio ISS-a, koji ima vlastiti sustav za hlađenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene