Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje predvodi PC tržište

HP nastavlja s plasiranjem osobnih računala na tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Uprava kompanije HP ovlastila je HP-ov menadžment da istraži postojeće strateške alternative za HP-ovu poslovnu jedinicu Personal Systems Group.'

U tekstu 'Šok iz HP-a: Razmišljaju o povlačenju s tržišta osobnih računala!' kojeg smo objavili prošli petak na Dnevnik.hr-u pisali smo o promjenama koje su najavljene u Hewlett-Packardu te kako u toj kompaniji razmišljaju o odvajanju i prodaji divizije koja se bavi proizvodnjom osobnih računala i prijenosnika, a sve zbog malih marži u prodaji PC-ja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerova turneja Nakon posjeta Oracleu: Želimo čelnicima tih tvrtki pokazati da smo Vlada koja zna što hoće Slika nije dostupna Napuštaju i razvoj WebOS uređaja Šok iz HP-a: Razmišljaju o povlačenju s tržišta osobnih računala!

Kao dva najvjerojatnija scenarija za budućnost HP-ove Personal Systems Group divizije naveli smo da će je Hewlett-Packard ili izdvojiti kao samostalnu kompaniju ili je prodati nekoj drugoj kompaniji.

Iz HP-a na ovaj su reagirali priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Uprava kompanije HP ovlastila je HP-ov menadžment da istraži postojeće strateške alternative za HP-ovu poslovnu jedinicu Personal Systems Group. One se trenutno kreću od izdvajanja (spin-off) poslovanja i prodaje njegovih dionica javnosti do prodaje poslovanja ili njegova zadržavanja.

Inače, i dalje ćemo plasirati osobna računala na tržište te ćemo Vas obavijestiti o bilo kakvim novim događanjima i razvoju situacije. S vrijednošću od 42 milijarde dolara, PSG je najveći proizvođač osobnih računala na svijetu, s najvećim udjelom na tržištu i najvećom profitabilnošću u industriji osobnih računala širom svijeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene