Obavijesti Video Pretražite Navigacija
As iz rukava

Google u tajnosti radi novog 'ubojicu' Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook zna tko ste, tko su vaši prijatelji i gotovo sve što 'lajkate'. Svoju kolekciju podataka koriste kako bi korisnicima pokazali što čitati, kupiti ili raditi na internetu i prije nego ti isti korisnici požele potražiti te iste stvari uz pomoć Googlea. Ispada da je internet pretvoren u Facebookovu platformu, a ne Googleovu. Zbog toga se Googleu sve više 'tresu gaće'.

Što je dakle, Googleu za činiti? Prva stvar je naravno, nova društvena mreža 'Google + 1'. Ona bi, nadaju se, trebala prikupiti bazu informacija kroz njihove proizvode. Lary Page je nedavno svim zaposlenicima rekao kako će im bonusi najviše ovisiti o uspjehu u društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

>> Razotkriven: Facebook blatio Google

No, čini se kako to nije jedini as iz rukava koji će Google izvući. Izgleda da skeniraju sadržaj inboxa korisnika Gmaila kako bi otkrili elektroničku poštu iz drugih društvenih mreža, a potom pitaju korisnike žele li 'poboljšati svoj Google 'doživljaj' povezujući svoj račun s ostalim uslugama'.

'To čine kako bi prikupili podatke i napravili još jednu kopiju grafičkog prikaza podataka. Zašto napraviti svoju bazu kad možeš ukrasti tuđu?', rekao je za Business Insider neimenovani izvor iz suparničkog tabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene