Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada za upornost

FOTO: Iz dvorišta uslikan Discovery kako pristaje na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija koja prikazuje pristajanje space shuttlea Discovery na Međunarodnu svemirsku postaju uvijek je zanimljiva, a pogotovo kad je uslikana iz nečijeg dvorišta.

Fotografija nije oštra, ali činjenica da je uslikana putem manjeg teleskopa opremljenog kamerom s tla, morate priznati, impresionira. Fotografiju je napravio astronom entuzijast Rob Bullen iz Velike Britanije, 26. veljače, prenosi Discovery.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASA šalje pomoć u svemir FOTO: NASA mijenja astronaute robonautima Slika nije dostupna Misija napokon krenula Discovery lansiran na ISS

>> VIDEO: Discovery stigao na ISS

Koristio je teleskop s lećom promjera 20 centimetara, a pomoglo mu je to što je i vrijeme bilo vedro te što je ISS u tom trenutku bio točno iznad Velike Britanije. No to nije sve, jer je Bullen ISS pronašao ručnim navođenjem teleskopa, što je strahovito teško. Uistinu impresivno i zahtijeva jako puno strpljenja.

Formula za ovaj uspjeh izgleda otprilike ovako: izvanredno tempirano vrijeme promatranja, odlični vremenski uvjeti te sreća, koju su uvelike odredili uloženi trud i dobre pripreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene