Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mozak proždrljivac energije

Došli smo do vrhunca: Ne možemo biti pametniji nego što smo sada?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč sve bržem i naprednijem razvoju ljudi, čini se, neće biti više pametni.

Znanstvenici su došli do zaključka da su naši mozgovi dosegli vrhunac kapaciteta, piše smartplanet.com. Postoji šansa da ljudski mozgovi postanu manji kako bi sačuvali energiju, što će nas vratiti na veličinu lubanja neandertalskih predaka. Znanstvenici su istraživali strukturu mozga i promatrali koliko energije troše stanice mozga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje pokazalo Žene imaju manji mozak, ali... Slika nije dostupna Poglupljujemo li? Istraživači tvrde da smo sve manje inteligentni, doznajte zašto!

Mozak je poput proždrljivca energije, manji je od ostatka tijela, a upotrebljava 20 posto energije. Energiju koristi za odašiljanje električnih impulsa kako bi neuroni mogli komunicirati jedan s drugim.

Da bi postali pametniji mozak bi trebao više energije i kisika, a to mu ne mogu pružiti ni velike količine kave i energetskih napitaka.

S obzirom na naprednu tehnologiju i robotiku znanstvenici se nadaju da se pomoću njih može uštedjeti dio energije. Neki vjeruju da se i zbog toga približavamo trenutku kada će računala postati inteligentnija od ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene