Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznaju osnove matematike

Djeca znaju brojiti već s 18 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca znaju osnove matematike već s 18 mjeseci.

Znanstvenici su otkrili kako djeca u toj dobi radije biraju video snimke u kojima se točno broji. 'Ovo istraživanje pokazuje kako ljudi počinju učiti brojenje puno ranije nego smo mislili. No važno je i kulturno okruženje', objasnila je profesorica Virginia Slaughter sa Sveučilišta Queensland.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Istraživanje je uključivalo niz eksperimenata u kojima su djeca gledala različite video snimke. U obje verzije je prikazano šest riba. U prvoj je uz verbalno brojenje ruka pokazivala na točno poredanu ribu. U drugoj verziji se uz brojenje do šest, ruka stalno micala uz samo dvije ribe. U istraživanju je sudjelovalo 36 djece iz Australije, piše Telegraph.

>> Zdravo dijete rođeno iz embrija zamrznutog prije 20 godina

Dok su djeca stara 18 mjeseci birala video prikaze s točnim brojenjem, to se nije dogodilo kod onih starih tek 15 mjeseci. 'Djeca zbog izloženosti stalnom brojenju mogu već s 18 mjeseci naučiti principe brojenja, ali tek nakon dvije godine počinju brojiti, a onda se njihove vještine razvijaju u narednim godinama', rekla je profesorica Slaughter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene