Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječak težak 3,15 kg

Zdravo dijete rođeno iz embrija zamrznutog prije 20 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz embrija, zamrznutog prije 20 godina, rođena je zdrava beba.

Jedna 42-godišnja majka rodila je dječaka teškog 3,15 kilograma i to nakon desetljeća neuspješnih tretmana. 5 embrija zamrznuo je 1990. jedan američki par, koji je kasnije dobio dijete, pa su ih donirali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Tim hitne pomoći s majkom i djetetom sretna vijest iz Istre Trudnica nije stigla do bolnice, ekipu hitne dočekao divan prizor: "Bilo je posebno emotivno, super su to napravili"

Zamrzavanje daje ženama mogućnost da odgode rađanje za kasnije stadije života. No, tu se javlja i etička dilema. Žene bi na taj način mogle rađati djecu začetu generacijama prije i svog vlastitog rođenja, piše Daily Mail.

>> VIDEO: Novorođenče od 8,7 kilograma!

U maternicu 42-godišnjakinje usađena su dva embrija, ali samo jedan je preživio. Nije poznato da li je par, koji je embrije donirao anonimno, saznao za rođenje djeteta. Nitko ne zna na koji se vremenski period embriji mogu pohraniti, ali liječnici vjeruju kako se zdravo dijete može roditi iz embrija starog do 40 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene