Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvaćena Appleova tužba

Apple pobjedio, zabranjena prodaja Samsunga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple je ponovno uspio i nakon njihove tužbe australski je sud privremeno zabranio prodaju Galaxy Tab 10.1 tableta u toj zemlji

Nastavlja se tzv. 'rat patenata' u kojemu prednjači Apple s brojnim tužbama te je ova kompanija ponovno ishodila privremenu zabranu prodaje Samsungovih mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Kako prenosi AP, ovog je puta sud u Australiji privremeno zabranio prodaju Galaxy Taba 10.1 za kojeg u Appleu tvrde da kopira njihovu tehnologiju ekrana osjetljivog na dodir. Sud je uveo zabranu do sljedeće sudske odluke, odnosno dok Apple i Samsung sami ne riješe probleme nekom nagodbom.

Ovo nije jedina tužba između ovih kompanija – Apple ih je ranije tužio i zbog Galaxy telefona i tableta za koje kažu da su kopije iPhonea i iPada, dok je Samsung uzvratio tužbom protiv Applea te od suda u Milanu i Parizu traže da zabrane prodaju novog modela iPhonea u Italiji i Francuskoj.

U dosadašnjim tužbama većinom je kao pobjednik izašao Apple koji je nedavno ishodio zabranu prodaje Galaxy telefona u Nizozemskoj zbog navodnog kršenja Appleovog patenta vezanog uz pregledavanje slika te Samsung priprema neke promjene na tim modelima kako bi se ipak mogli prodavati u toj zemlji.

Što se tiče zabrane prodaje tableta u Australiji, treba izdvojiti komentar sutkinje koja u obrazloženju ove odluke rekla da ju je donijela zato što smatra da je velika vjerojatnost da će Apple dobiti ovu parnicu i dokazati da Samsung zaista krši njegove patente.

U Samsungu su, naravno, razočarani ovakvom odlukom te će istražiti sve pravne načine kojima bi pobili ovakvu odluku i osigurali da njihovi 'inovativni proizvodi ostanu dostupni korisnicima'.

Također, ova je kompanija u Australiji podigla tužbu protiv Applea zbog kršenja patenata vezanih uz bežične tehnologije jer su uvjereni da oni 'krše Samsungove patente i besplatno koriste (njihovu) tehnologiju'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene