Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uspješna akcija Dnevnika Nove TV 'Želimo znati' ponovno aktivira goruća pitanja i nastavlja se širenjem na sve društvene teme koje zanimaju građane.


Novinari Nove TV će kontinuirano upozoravati na probleme, postavljati pitanja u ime građana i inzistirati na odgovorima i njihovu rješavanju.

Vezani članci Slika nije dostupna Lipanj u znaku Dnevnika Nove TV Slika nije dostupna Vlada predložila zakone na kojima je inzistirala akcija Želimo znati

Istraživačko novinarstvo etabliranih novinara Mislava Bage, Tatjane Krajač i drugih reportera Nove TV otkrivat će sve poremećaje hrvatskog društva, a Želimo znati spreman je ići do kraja u otkrivanju istine.

Prva tema koja otvara novi ciklus 'Želimo znati' je priča Tatjane Krajač o povratu ilegalno stečene imovine. Više od 39 milijuna kuna trebalo bi sjesti u državni proračun na temelju presude Vladimiru Zagorcu za dragulje uzete iz MORH-a.

Teme 'Želimo znati' bit će nepravda, nedosljednosti, birokracija, korupcija i otkrivanje afera te inzistiranje na reakciji institucija i provođenju efikasnog sustava

Imovina stečena na nelegalan način mora se vratiti, a desetak afera koje su aktualne posljednjih mjeseci (HEP, Podravka, HPB, Kamioni i dr.) teške su više od milijarde kuna. 'Želimo znati' istražuje može li se i kada očekivati završetak aktualnih postupaka i vraćanje ilegalno stečenog novca koji zapravo pripada hrvatskim građanima.

Ovo goruće pitanje Tatjana Krajač postavila je nadležnima – Ministarstvu pravosuđa i Vrhovnom sudu. Dobar plan zapljene i imovine zapinje na činjenici da zakon koji bi to trebao regulirati ne postoji. Sudac Vrhovnog suda Damir Kos ističe važnost donošenja novih zakonskih regulativa, s obzirom da u praksi ovrha traje predugo, a on tvrdi 'moglo bi biti puno kraće'.

Nakon upornog ustrajanja na ovoj nelogičnoj situaciji od državnog tajnika Dražena Bošnjakovića, budućeg ministra pravosuđa, Nova TV dobila je i prvo obećanje da je 'u pripremi novi Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene počinjenjem kaznenog djela. Trebao bi izaći koncem lipnja.'

'Želimo znati' nastavit će kontinuirano provjeravati kako teku pripreme i donošenje ovog Zakona i hoće li ovo obećanje biti tek jedno u nizu ili će pravna država profunkcionirati.

'Želimo znati' pogledajte u Dnevniku Nove TV, u utorak 1. lipnja, u 19.15 sati

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju