Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

Je li moguća izmjena porezne politike za investicije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želimo znati zašto se Hrvatska još nije opredjelila za grane koje želi ponuditi stranim investitorima. Hrvatska je nekonkurentna za strane investitore, no nisu problem samo birokracija, korupcija i skupe investicije.

Dnevnik Nove TV u reportaži Tatjane Krajač donosi odgovore na pitanje što Hrvatska čini da privuče strane investitiore. Ministar gospodarstva Đuro Popijač uključio se u akciju Želimo znati i pokušao odgovoriti na pitanja zašto Hrvatsku izbjegavaju strani investitori, što smo im spremni ponuditi i kako ćemo konkurirati okruženju koje je snizilo poreze, pojeftinilo usluge i svakodnevno nam preotima investitore pred nosom. 'Naš je zadatak da se borimo protiv birokracije, da vodimo tu utakmicu i da nastojimo što više pobjeđivati', rekao je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija 'Želimo znati' inzistira na odgovorima Želimo znati: Aktivirane promjene pet zakona! Slika nije dostupna Dva zakona u proceduru! Vlada predložila zakone na kojima je inzistirala akcija Želimo znati

Hrvatskoj najviše nedostaju industrijska ulaganja. Banke, trgovina i telekomunikacije bez žaljenja na proceduru već su godinama u Hrvatskoj. Ministar se pita 'jesu li veće barijere za shopping centre ili je veća barijera za industrijsku halu, ili postoji veći interes za shopping centar nego za industrijsku halu.'

Hrvatska nudi porezne oaze u područjima od posebne državne skrbi gdje su investitori oslobođeni poreza na dobit. Zemlje regije svoje su poreze smanjile i tako privukle strani kapital. Na pitanje Tatjane Krajač hoćemo li i kada mi promijeniti dio tog financijskog dijela za strane investitore, ministar Popijač odgovara: 'Da li će taj dio porezne politike, u smislu fiskalne politike, je nešto na čemu će se sasvim sigurno u budućnosti raditi'. Kada i kako, ne govori.

I dok se državna politika i dalje traži, Dnevnik Nove TV će je u svojoj akciji pratiti zato što Želimo znati do kada ćemo stranom kapitalu govoriti ne, a s druge se strane u inozemstvu zaduživati.

Dnevnik Nove TV pogledajte u 19.15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene