Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

Cirkvena pred sanacijom škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dva dana objavili smo priču o dotrajaloj školskoj zgradi u Cirkveni, blizu Sv. Ivana Žabnog. Učitelji i učenici posvjedočili su o problemima s kojima se svakodnevno susreću zbog vlage, starih stuba, ali i nedostatka novca za popravke.

Danas, lokalna zajednica u suradnji sa županijom jamči novu školsku zgradu, ali i sanaciju, te prilagođavanje najopasnijih točaka u školi, kako bi učenici i učitelji konačno bili sigurni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želimo znati Škola u Vukovaru - obećanje ludom radovanje! Slika nije dostupna Uspjeh akcije Želimo znati Mirkovci: Ispred škole napokon semafor

Dok su učenici bezbrižno doručkovali, uz krafne i bijelu kavu, općina, županija i ravnateljstvo bavili su se matematikom. Za postavljanje rukohvata na opasno stubište potrebno je 1.000 kuna. 2.500 tisuće kuna potrebno je za sanaciju sanitarnog čvora. Pločice treba nanovo nalijepiti, te popraviti slivnike. Kada se tome pribroje popravak unutrašnje žbuke, soboslikarski radovi i popravak podova, i na to doda PDV, za sigurnost učenika i učitelja potreban je minimalan iznos od 35 tisuća kuna. Novac će se početi ulagati nakon završetka nastave.

U staru školsku zgradu ne želi se ulagati milijune. Oni će se ulagati u novu školu koja će se graditi odmah pored stare, i to, kako je najavljeno već sljedeće godine. 'Prošle godine riješeno građevinsko zemljište, ove godine će biti riješena projektna dokumentacija, i od početka sljedeće godine ova investicija će se naći na listi prioriteta županije', objašnjava pročelnik za školstvo Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić.

Unatoč dogovorima, učitelji su i dalje sumnjičavi. 'Sad ćemo vidjeti da li će se napraviti projekt, ili ne, i nakon toga možemo se nadati početku izgradnje škole nakon 2011', kaže učiteljica Brigitta Novak. Do tada se mogu tješiti privremenom sanacijom, koja će im, ako ništa drugo, omogućiti sigurniju svakodnevicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene