Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Živčani graftovi spašavaju 'stvar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U muškaraca koji su postali impotentni zbog operacije tumora prostate novi postupak implantacije novih živčanih graftova u penis pomaže vratiti erekciju.

Do toga saznanja znanstvenici su došli nakon dosljedne provjere medicinske dokumentacije od 44 pacijenta koji su prošli implantaciju živčanih graftova nakon operacije tumora prostate.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Znanstvenici s Memorial Sloan-Kettering Cancer centra u New Yorku koji su autori studije na čelu sa Dr. Fernando P. Secinom objavili su svoja zapažanja u časopisu The Journal of Urology.

Kao implantate za živčanie graftove poslužili su nervus saphenus te nervus genitofemoralis. Oba živca su imala statistički jednak učinak na vraćanje erekcije.

Dr. Secin zajedno s kolegama smatra kako bilateralni kavernozni živčani graftovi mogu koristiti pojedinim pacijentima, no smatra da također treba provesti dodatna i opsežnija istraživanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene