Znanstvenici, čiji je rad objavljen u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, utvrdili su na uzorku od gotovo 70 tisuća žena da su one koje su pile čaj najmanje tri puta tjedno imale 14 posto manji rizik za razvoj raka debelog crijeva, želuca i grla.
>> Zahvaljujući ovim Hrvaticama čaj možete piti i iz kartona!
Stručnjaci upozoravaju kako je moguće da je rizik raka niži kod osoba koje piju zeleni čaj već zbog toga što one i inače imaju zdraviji stil života, no voditelj istraživanja epidemiolog Wei Zheng s medicinskog fakulteta sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, kazao je kako je njegov tim uzeo u obzir i druge faktore koji bi mogli smanjiti rizik pojave raka pa je svejedno utvrđeno da zeleni čaj smanjuje rizik pojave malignih bolesti. Dosadašnja istraživanja koja su se bavila učinkom zelenog čaja na pojavu raka nisu davala jasne rezultate. (Hina)
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook