Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

Zelenim čajem protiv raka probavnog sustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene srednje i starije životne dobi koje redovito piju zeleni čaj imaju manji rizik pojave raka u probavnom sustavu u odnosu na žene koje ne piju taj čaj, pokazalo je kanadsko istraživanje provedeno na tisućama Kineskinja tijekom 10 godina.

Znanstvenici, čiji je rad objavljen u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, utvrdili su na uzorku od gotovo 70 tisuća žena da su one koje su pile čaj najmanje tri puta tjedno imale 14 posto manji rizik za razvoj raka debelog crijeva, želuca i grla.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice PR NULTI KVADRANT 2022 – POVJERENJE U ZDRAVSTVENI SEKTOR Tek jedna trećina građana smatra da javne i privatne zdravstvene institucije djeluju za dobrobit društva

>> Zahvaljujući ovim Hrvaticama čaj možete piti i iz kartona!

Stručnjaci upozoravaju kako je moguće da je rizik raka niži kod osoba koje piju zeleni čaj već zbog toga što one i inače imaju zdraviji stil života, no voditelj istraživanja epidemiolog Wei Zheng s medicinskog fakulteta sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, kazao je kako je njegov tim uzeo u obzir i druge faktore koji bi mogli smanjiti rizik pojave raka pa je svejedno utvrđeno da zeleni čaj smanjuje rizik pojave malignih bolesti. Dosadašnja istraživanja koja su se bavila učinkom zelenog čaja na pojavu raka nisu davala jasne rezultate. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene