Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijski su znanstvenici zaključili da masna hrana ne samo da pruža užitak našem želucu nego i da nam može pomoći da se psihički bolje osjećamo.


Uz pomoć magnetne rezonance znanstvenici su pratili kakav je utjecaj na mozak masnih kiselina koje su izravno uvedene u želudac sudionika studije. Nakon toga izlagali su ih tužnim iskustvima i pratili njihove reakcije. Osjećaj tuge je nestao, napisao je koautor studije, psihijatar Lukas Van Oudenhove sa Sveučilišta u Leuvenu u članku stručnog časopisa Journal of Clinical Research.

Vezani članci Slika nije dostupna Nije svaka dijeta muka: Savjeti kojih se svi mogu lako pridržavati! Slika nije dostupna Možete jesti brzu hranu nakon vježbanja, potvrdilo istraživanje

'Čini se da nas konzumiranje masne hrane čini manje podložnima tužnim emocijama, čak i kad ne znamo da jedemo masno', rekao je Van Oudenhove.

Ta otkrića mogu pomoći u razumijevnju pretilosti, depresije i poremećaja prehrane. Daju naslutiti da želudac 'ima svoje mozak i svoje razloge'. (Hina)