Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijski su znanstvenici zaključili da masna hrana ne samo da pruža užitak našem želucu nego i da nam može pomoći da se psihički bolje osjećamo.


Uz pomoć magnetne rezonance znanstvenici su pratili kakav je utjecaj na mozak masnih kiselina koje su izravno uvedene u želudac sudionika studije. Nakon toga izlagali su ih tužnim iskustvima i pratili njihove reakcije. Osjećaj tuge je nestao, napisao je koautor studije, psihijatar Lukas Van Oudenhove sa Sveučilišta u Leuvenu u članku stručnog časopisa Journal of Clinical Research.

Vezani članci Tako slasno... (Foto: thechive.com) Izgledaju tako slasno, prhko i sočno, a zapravo bi vam mogli slomiti zube Slika nije dostupna Nije svaka dijeta muka: Savjeti kojih se svi mogu lako pridržavati!

'Čini se da nas konzumiranje masne hrane čini manje podložnima tužnim emocijama, čak i kad ne znamo da jedemo masno', rekao je Van Oudenhove.

Ta otkrića mogu pomoći u razumijevnju pretilosti, depresije i poremećaja prehrane. Daju naslutiti da želudac 'ima svoje mozak i svoje razloge'. (Hina)