Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svih devetnaest osoba zaraženih noro virusom na Odjelu za nefrologiju dobro se oporavlja.


Zabrana posjeta trebala bi potrajati do petka, potvrđeno je danas iz riječkoga Kliničkoga bolničkog centra. Pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti riječkoga KBC-a dr. Marijan Padovan potvrdio je da se Odjelom za nefrologiju proširila zaraza noro virusom koja se, osim hranom i vodom, širi i ljudskim kontaktom.

Vezani članci Ilustracija Smrtonosni lanac: Superkliconoša bio na sprovodu, pa na rođendanu... Tri su osobe umrle Ugibanje periski na ušću Neretve Širi se pomor periski, izumiru cijele populacije tog endema Mediterana: "Ovo bi ih moglo istrijebiti"

Norovirus je najčešći uzročnik virusnog gastroenteritisa. Od devetnaest zaraženih osoba njih pet pripada bolničkom osoblju, a svi pacijenti imaju karakteristične simptome akutnoga virusnog gastroenteritisa – povraćanje, dijareju, bolove u trbuhu i mišićima te povišenu temperaturu.

'Infekcija je lagana, bez težih kliničkih implikacija i u većini slučajeva traje po dva dana. Petnaestero inficiranih već je gotovo zaliječeno iako se većinom radi o pacijentima bolnice koji pate od neke druge, teže bolesti. Poduzete su sve higijensko-dijetetske mjere koje će zaustaviti daljnje širenje virusa', rekao je dr. Padovan. (HIna)