Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjeti ipak zabranjeni

Zaraženi noro virusom dobro se oporavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih devetnaest osoba zaraženih noro virusom na Odjelu za nefrologiju dobro se oporavlja.

Zabrana posjeta trebala bi potrajati do petka, potvrđeno je danas iz riječkoga Kliničkoga bolničkog centra. Pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti riječkoga KBC-a dr. Marijan Padovan potvrdio je da se Odjelom za nefrologiju proširila zaraza noro virusom koja se, osim hranom i vodom, širi i ljudskim kontaktom.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke

Norovirus je najčešći uzročnik virusnog gastroenteritisa. Od devetnaest zaraženih osoba njih pet pripada bolničkom osoblju, a svi pacijenti imaju karakteristične simptome akutnoga virusnog gastroenteritisa – povraćanje, dijareju, bolove u trbuhu i mišićima te povišenu temperaturu.

'Infekcija je lagana, bez težih kliničkih implikacija i u većini slučajeva traje po dva dana. Petnaestero inficiranih već je gotovo zaliječeno iako se većinom radi o pacijentima bolnice koji pate od neke druge, teže bolesti. Poduzete su sve higijensko-dijetetske mjere koje će zaustaviti daljnje širenje virusa', rekao je dr. Padovan. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene