Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši za zdravlje

Zanovijetanje partnera izaziva srčane bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanovijetanje partnera je loše za zdravlje, pokazalo je najnovije britansko istraživanje.

Nitko ne voli partnere koji stalno zanovijetaju. Često je to razlog i za prekid odnosa. Najnovije istraživanje pokazalo je kako nas zanovijetanje partnera može dovesti i do predinfarktnog stanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija, ubod komarca Zapadna Australija Širi se smrtonosna bolest: Zdravstvena organizacija izdala upozorenje putnicima i lokalnom stanovništvu Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Studija je trajala šest godina, a sudjelovalo je 4.500 muškaraca i žena između 40 i 50 godina. Zahtjevi napornih partnera učetverostručivali su rizik od srčanog udara, dok je dvostruko povećanje rizika primijećeno kod osoba koje su se našle pod stresom zbog djece i drugih bliskih osoba, piše britanski Metro.

>> VIDEO: Djevojčici srce kuca na prsima

'Ovi rezultati pokazuju kako je stres povezan s povećanim rizokom od srčanih bolesti, ali mi tu povezanost još uvijek ne razumijemo dovoljno', prokomentirala je Cathy Ross, medicinska sestra iz britanske Zaklade za bolesti srca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene