Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

VIDEO: Djevojčici srce kuca na prsima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica iz Novorosijska rođena je s rijetkom anomalijom. Srce joj se ne nalazi u prsnom košu, već izvan njega.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Ipak, liječnici su uspješno obavili operaciju na godinu i pol dana staroj Biršabi Mihitarijants, kako bi joj spasili život, koji je i dalje ugrožen, jer joj je potrebna posebna njega. Srce joj vidljivo kuca na vanjskom dijelu prsnog koša, prekriveno samo tankim slojem kože.

>> Šestogodišnja djevojčica živi s trećim srcem

'U 15 godina prakse, nikad nisam vidio ništa slično!', rekao je za Life.ru Dmitrij Noskov, šef anesteziologa u dječjoj bolnici u Novorosijsku. 'Dograbio sam svu medicinsku literaturu i pretražio internet, ali ništa slično nisam pronašao. Kontaktirali smo centar Bakulev u Moskvi i tamo su nam objasnili kako su takvi slučajevi već zabilježeni u svijetu', dodao je Noskov.

Obitelj nema novca za lijekove

Svaki od tih slučajeva, zahtijevao je poseban, pojedinačan tretman. U spomenutom medicinskom centru, nad djevojčicom je provedena i prva operacija, koja je završila uspješno. Na drugu djevojčica mora čekati naredne dvije godine, jer postoji rizik da joj srce ne bi preživjelo novu anesteziju u tako kratkom vremenu.

Djevojčici je potrebna konstantna medicinska njega, a ona ne može preživjeti bez lijekova. 'Pokušali smo da ne uzima lijekove, no tad je završila u bolnici. Gušila se, mislila sam kako joj je srce stalo', objasnila je njezina majka Dari. Biršabi su potrebni vrlo skupi lijekovi, a obitelj nema novaca. Tretman bi trebao trajati narednih sedam mjeseci, za što obitelj treba 32.500 dolara, koje nemaju. U protivnom, srce te djevojčice moglo bi stati u bilo kojem trenutku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene