Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog

Zagreb uskoro dobiva gerijatrijsku bolnicu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za gerijatriju Ministarstva zdravstva predložilo je ministru Darku Milinoviću da se u sljedećoj fazi kategorizacije, kada na red dolaze specijalne bolnice, Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockfellerovoj ulici prenamjeni u bolnicu za gerijatriju, koja će pokrivati potrebe Zagrepčana za palijativno-gerijatrijskom skrbi.

Predsjednica Povjerenstva prim. Spomenka Tomek-Roksandić ističe kako su potrebe u Zagrebu za jednom takvom specijaliziranom ustanovom nužne s obzirom na 17 posto građana starijih od 65 godina. 'U Zagrebu je danas svaki treći, a u nekim kvartovima svaki drugi stanovnik stariji od 65 godina i treba mu gerijatrijska skrb kao vid produženog liječenja i prevencije komplikacija postojećih bolesti', kaže predsjednica Povjerenstva.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Petra Buljan, novinarka primopredaja u četvrtak Damir Habijan službeno je novi ministar, nagađa se tko će ga zamijeniti u saborskim klupama: "To neće biti lako"

>> 'Bez Gradske skupštine ni Milinović ne može spojiti bolnice'

Bolnica bi, dodaje, preustrojem mogla imati 100 kreveta koji bi zadovoljili potrebe Zagrepčana, kako oni u određenoj fazi svoje bolesti ne bi više završavali u specijalnoj bolnici u Novom Marofu.
Tomek-Roksandić kaže kako se o potrebi ustroja jedne gerijatrijske bolnice u Zagrebu dugo raspravlja te da je predloženom rješenju sklon i Grad Zagreb, u čijem je ustanova vlasništvu. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene