Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navike spavanja i hranjenja

Više sna, manje grickalica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako tražite način kako smanjiti unos grickalica, pokušajte više spavati. Tako barem predlaže studija na 11 odraslih osoba čije su navike spavanja i hranjena proučavali znanstvenici sa Sveučilišta u Chicagu.

Ispitanici su prvo dva tjedna noću spavali samo 5 i pol sati. Tri mjeseca nakon toga, ponovljeno je testiranje, ali ovaj put su dva tjedna ispitanici spavali po 8 i pol sati. Tijekom testiranja, sudionicima studije su bili osigurani obroci i neograničen pristup grickalicama, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UTJEČE NA KOGNITIVNE SPOSOBNOSTI Više sna i nije nužno dobro za starije od četrdeset: Evo koliko sna je zapravo dovoljno Slika nije dostupna PIK donosi Jedna od najstarijih poslastica: Vjeruje se da je bila iznimno dragocjena Indijancima, a postoji i danas

Pokazalo se da su u danima kada su spavali 5 i pol sati, ispitanici unijeli prosječno 220 kalorija više iz grickalica nego kada su spavali 8 i pol sati. Ispitanici nisu bili osobito aktivni tijekom dodatnih sati budnosti tako da dodatno unese kalorije nisu bile potrošene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene